In het project “Gedeelde Werelden” gaan we met onze peuters naar drie verzorgingstehuizen in Nunspeet: Seewende, Ittmannshof en het Welgelegenhuis. Het doel is om op een gezellige manier interactie te stimuleren tussen ouderen en peuters.

Op pad
Elke maand gaan de peuters onder leiding van de pedagogisch medewerkers naar de verzorgingstehuizen. Samen drinken ze iets, spelen ze een spelletje of wordt er geknutseld. Op deze manier stimuleren we de interactie tussen de ouderen en de peuters. Het is echt een uitje voor de peuters. Ook de ouderen genieten ervan, je ziet ze opbloeien en genieten tijdens de bezoeken.

Samenwerking
Al jarenlang hebben we als SKN een samenwerking met de verzorgingstehuizen. Zoals de pedagogisch medewerkers zeggen: “je ziet de ouderen opfleuren bij iets simpels als een liedje zingen. Dan zie je dat ontmoeting verbindt. Ook de kinderen zijn enthousiast. Je ziet de chemie ontstaan, het werkt. Het is een aanwinst.”

Succes
De bezoeken zijn nog steeds een groot succes. Onze peuters vinden het leuk en leren zo op spelenderwijze hun sociale vaardigheden te verbeteren. We kijken uit naar het volgende bezoek!