De kinderen van Villa Kakelbont zijn 6 weken naar het Techlab geweest. Het Techlab is in het lokaal van Natuur & Techniek op Nuborgh College Veluvine. Leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs kunnen hier in een moderne omgeving techniek en technologie ervaren.

Onze kinderen leerden er spelenderwijs meer van techniek, programmeren en robotica. Ze kregen verschillende technische lessen en gingen aan de slag met leuke opdrachten. Ze begonnen met het bouwen van een toren van papier. Al snel ontstond de wedstrijd wie de hoogste toren kon bouwen!

Bibberbotje

Verder op het programma stond het maken van een bibberbotje. Bij deze opdracht kwamen techniek en creativiteit samen, want de kinderen maakten de mooiste bewegende bibberbeestjes. Met dit educatieve speelgoed leerden de kinderen het principe van een gesloten stroomkring.

Raket

Een van de hoogtepunten was het bouwen van een raket die ook nog afgeschoten kon worden. Nu ze toch in de ‘ruimte’ waren, lieten de kinderen ook een ei landen op Mars: ze konden met nep geld de producten en materialen ‘kopen’ die nodig waren om iets te bouwen, waardoor het ei heel zou blijven. Toen iedereen klaar was mochten ze het ei in het zelfgemaakte bouwwerk vanaf de trap naar beneden gooien. Niet alle eieren bleven heel, maar het was wel een hele leuke en leerzame middag!

Programmeren

Verder waren er nog proefjes met Ozobotjes, waarbij de kinderen leerden programmeren. Met behulp van speciale stiften tekenden ze lijnen en kleurcodes waarop de Ozobot geplaatst werd. De Ozobot volgde de lijnen en voerde acties uit bij de gekozen kleurcodes.

Sleutelhanger

In de laatste les mocht iedereen een eigen sleutelhanger maken. De kinderen kwamen elke week vol enthousiasme terug van het Techlab en lieten met trots zien wat ze gemaakt hadden!