Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild en vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen?

Van 24 januari tot 4 februari waren het de Nationale voorleesdagen en die konden wij niet aan ons voorbij laten gaan. Zo hebben we voor de peuters een leuk voorleesontbijt georganiseerd, met Maximiliaan Modderman. Maar wat gebeurt er precies bij zo’n voorleesontbijt?

Peuterspeelgroep IKC Prinses Beatrix
Onze medewerker vertelt: ‘Maandagochtend zijn we begonnen met een feestelijk ontbijt op de kinderopvang. Hier hebben we natuurlijk het boek van Maximiliaan voorgelezen. We hadden onze ruimte versierd met slingers, om er een echt feestje van te maken!
In de bakkerswinkelhoek hebben de peuters taartjes gemaakt van speelklei. De taartjes konden ze hierna verkopen. We hebben ook nog een raadspelletje gedaan in de kring: Wat ligt er onder de doek in het babybadje?
Daarnaast hebben we een spelletje gedaan waar de peuters de eerste, tweede of derde knuffel van de rij moesten aanwijzen.
We hebben deze week extra veel voorgelezen, onder andere met de nieuwe kamishibai. Dit is een vertelkastje: Terwijl de peuters de prent zien, lezen wij de bijbehorende tekst voor.’

Peutergroepen Villa Lavendel
Ook in Villa Lavendel is er uitgepakt met Maximiliaan Modderman. Zij hebben samen aan lange tafels ontbeten. Ook hier werd het boek Maximiliaan Modderman geeft een feestje voorgelezen. Daarnaast hebben we met alle peuters wortelcakejes gemaakt, dat was smullen!
De kinderen mochten de hele week verkleed naar de opvang komen, want het thema was kleding. We hebben veel liedjes gezongen, zoals het liedje “Stapper de stap, daar kom ik aan, met mijn mooie … aan”. Tijdens het liedje mochten de peuters over de lange tafels lopen en hun kleding laten zien.

Geslaagde voorleesdagen
Met Maximiliaan Modderman waren de voorleesdagen een echt feestje, het was een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. We hebben ervan genoten en de peuters hebben het enorm naar hun zin gehad!