Deze zomer gaan we op avontuur! Ga je mee? Kom dan naar Villa KrisKras en meld je bij het avonturenpunt. Wij verwelkomen je enthousiast en geven je een Avonturen paspoort en Avonturen bandana; dé toegangsbewijzen voor de Avonturen BSO! Een avontuurlijke plek waar je kan doen wat je leuk vindt.

Op avontuur

De Avonturen BSO is voor elk kind een grote beleving! We zingen, spelen, speuren en ontdekken. En dat alles doen we samen! We maken er een gezellige vakantie van met de fantastische Avonturen caravan in ons tentenkamp. Maar dat is niet het enige, we hebben ook tentjes, hangmatten, tafels en stoelen, speelgoed en knutselspullen. De kinderen mogen in hun eigen tentje eten en drinken of een spelletje doen met vriendjes of vriendinnetjes. Kinderen mogen de tentjes versieren met zelfgemaakte knutsels. Hoe leuk is dat?!

Het avonturen bos

Bij de avonturen BSO hoort het avonturen bos. Hier staat de caravan die gevuld is met allerlei leuke dingen. Kinderen stappen de caravan in en mogen zelf kiezen wat ze willen doen. We hebben knutselpapier, kleurplaten, potloden, stiften, verf, spelletjes, speelgoed en schmink in de caravan. Al deze spullen mogen ze in het avonturen bos gebruiken. Bijvoorbeeld voor het zoeken naar beestjes, om hun beesten boekje te vullen en om buiten te spelen. In het avonturen bos staan ook tenten. Ook hier mogen de kinderen in spelen, een broodje eten of een spelletje doen. Na al dat spelen willen kinderen ook even uitrusten. Dat kan in onze chillhoek waar hangmatten tussen de bomen hangen. In een grote partytent met banken en tafels lunchen we samen. We maken een boswandeling en doen sportieve activiteiten op het sportveldje in de buurt. Kortom, één groot avontuur in het avonturen bos!

Verzamel stempels

Bij de Avonturen BSO verzamelen kinderen stempels. Deze stempels verdienen ze als ze bijvoorbeeld een helpende hand zijn, meedoen met een gezelschapsspel of meegaan op speurtocht. De kinderen krijgen altijd een stempel voor hun aanwezigheid. Ook kunnen kinderen in hun paspoort verschillende dingen verzamelen. Denk aan gedroogde bloemetjes, blaadjes of ze kunnen beestjes zoeken en deze natekenen. Dat belooft een goed gevuld Avonturen paspoort aan het einde van de vakantie! De kinderen mogen het Avonturen paspoort en de Avonturen bandana mee naar huis nemen en weer meenemen als ze naar de BSO komen.

Nu staat onze Avonturen caravan in het bos, maar een volgende vakantie kan deze zomaar in een weiland of andere leuke plek staan.